010

// Priv├ętuin Groot-Bijgaarden

De woning is een belle etagewoning die, aan de hand van grote ramen aan de voorzijde, uitkijk biedt over de kloostermuur op de kloostertuin van Groot-Bijgaarden.
Het onder helling liggende perceel maakt dat de woning visueel uit het landschap lijkt te komen. Dit beeld wordt nog versterkt door toepassing van de steile grastaluds. Een looplijn bestaande uit grote prefab-betontegels toont aan waar de voordeur zit in de volledig zwarte onderkant van de woning.
De helling in de achtertuin werd gemoduleerd tot twee gazonplateau's, waarbij het hoogteverschil nu opgevangen wordt door een houten zitbank. Hierdoor onstaat een meer ruimtelijk gevoel vanuit de kinderkamers. Het zicht op de achterliggende huizen wordt gefilterd door de aanplant van 3 hoogstambomen.
(Architectuur: Crepain Binst Architecture nv)