015

// Natuurtuin Schepdaal

Laat maar groeien, was het motto van de eigenaar de laatste 20-30 jaar geweest. Nadeel was een overvloed aan 'opkuiswerken'; groot voordeel was het hoge 'natuurgehalte' dat de tuin zichzelf door de jaren heen had aangemeten. Om enigszins licht en lucht toe te laten werden voornamelijk volwassen hazelaars, een meerstammige berk en een elzenbosje behouden. De vele hoogteverschillen werden opgevangen aan de hand van trappen in zandsteen en muren in rode baksteen. Het uitzonderlijke zicht vanuit de keuken op de serres en de meerstammige berk werd opengetrokken en voorzien van een graslaag met voorjaars- en najaarsbloeiers.
Vanuit de zithoek heb je de mogelijkheid om in de zomer de schaduwrijke tuinzone te betreden, waar groen de hoofdtoon voert en stilte primeert.
(Architectuur: Thielens Architektenburo bvba)