022

// Landschapstuin Sint-Jans-Molenbeek

Vanop het houten terras van deze landschapstuin heb je een fantastisch zicht op een natuurreservaat. De opdracht bestond er dan ook in om dat zicht in de eerste plaats te vrijwaren. Een bestaande vlier en meidoorn werden daarom voorzien van een natuurlijke snoei. Door aanplant van siergrassen met her en der subtiele bloei vervaagt de lijn tussen tuin en achterliggend weiland. Wanneer de weide in bloei staat, is dat ook het geval in de grassentuin. Wanneer de weide in de herfst getooid gaat onder geel-beige tinten, is dat ook het geval in de grassentuin. Langs de perceelsgrenzen links en rechts werd struweelbeplanting voorzien om privacy te bekomen en de focus op het landschap nog te versterken. De voortuin bestaat uit een parkeerzone in uitgewassen beton, opgesloten tussen struweelbeplanting.