025

// Privétuin Schepdaal

Een tuin met 2 niveau's, een tuin met 2 gezichten. Inspelend op de eerder gesloten voorgevel, wordt ook de voortuin opgevat als een geprivatiseerde, omsloten zone. Mits enkele jaren geduld zal het struikgewas de opritzone volledig innemen in het groen.
In schril contrast ligt achteraan de focus op het weidse landschap. Struiken en bomen zijn slechts gering voorzien om - vanachter de grote ramen van de woning - omgevingsfactoren aan het zicht te onttrekken of juist te accentueren. Door de omvang van de tuin was het gepermitteerd om behalve enkele fruitbomen, ook 3 landschapsbomen, type zomereik aan te planten. Een insnijding in de woning herbergt een optisch zwevend terras, waar er mogelijkheid is om via enkele betonnen bloktreden een tuinwandeling in te zetten.
(Architectuur: i.s.m. Architectenburo Bart Coenen, Fotografie: Luc Roymans Photography)