048

// Privétuin Asse

Project in uitvoering. In functie van fase 2 van de woning - een uit te breiden en te renoveren hoeve - werd reeds gevraagd om een concept uit te denken voor de tuin. Hierbij was vooral de invulling van de patio belangrijk. De doorzichten en transparantie die de woning typeren, werden de basis voor het verhaal buiten. Zowel visueel als functioneel lopen alle buitenruimtes in elkaar over. De opritzone - een hedendaagse opvatting van een karrespoor - komt tussen en niet in het gazon te liggen en loopt naadloos over in de terraszone. De verdiepte zwemvijver, omgeven door een terras in beton, is visueel aanwezig vanuit elk standpunt. De betonverharding wordt doorgetrokken tot in de patio en vangt de niveauverschillen op - is eens verbindingspad en dan weer zitrand.
(Architectuur: i.s.m. Tom Thys Architecten)