101

// Bostuin Dilbeek

Tuin grenzend aan natuurreservaat 'Wolfsputten'.
De opdracht bestond erin om een bestaande tuin te heropwaarderen. Allereerst werd het bomen- en struikenbestand uitgezuiverd. Zo werd een doorzicht gecreërd op het achterliggende natuurreservaat.
Een natuurlijke vijver, omrand met een mix van water- en oeverplanten, is de centrale plek in de tuin. Een houten vlonder fungeert als focuspunt, gezien vanaf het hoofdterras aan de woning. 
Vanaf deze vlonder kan je letterlijk over de vijver 'hangen' om naar de vissen, kikkers, enz. te kijken. Een onder- en randbeplanting bestaande uit voornamelijk groenblijvende struiken en bosflora geeft een 'surplus' aan deze rustgevende schaduwtuin. De beplanting creëert open en gesloten zones, waardoor tal van verpozingsplekken ontstaan, her en der in de tuin. De tennisbaan, petanquebaan, kippenren, ... worden hierdoor ingegroend en (deels) aan het zicht onttrokken.