Office

BURO BUITEN BV is een ontwerpbureau voor tuin- en landschapsarchitectuur, opgericht door Pieter Van Hauwermeiren en gevestigd te Sint-Pieters-Leeuw.

Sinds de oprichting in 2010 heeft het bureau reeds een bijzonder portfolio kunnen opbouwen. Dit mede dankzij interessante samenwerkingen met architectenbureaus.

De projecten van BURO BUITEN BV worden steeds afgetoetst aan de omgeving. De ‘geest van de plek’ is de basis van het ontwerp. Er wordt gestreefd naar perfecte imperfectie. Het ultieme doel is het creëren van een plek, die ogenschijnlijk niet ontworpen is. Een vlekkeloze overgang van cultuur naar natuur is daarbij van cruciaal belang. Verharding wordt steeds tot het minimum beperkt en functionaliteit wordt subtiel ‘verwerkt’ in het groen, dat maximaal aanwezig is.

Het essentiële doel van de tuin en het landschap is om ervoor te zorgen dat het sterkste element aanwezig is: "je vindt rust".

ZAAKVOERDER
Pieter Van Hauwermeiren behaalde in 2008 zijn diploma van tuin- en landschapsarchitect aan de Erasmus Hogeschool – Horteco, te Brussel. Stage liep hij bij tuin- en landschapsarchitect Erik Dhont. Vervolgens werkte hij van 2008 tot 2010 als medewerker bij Erik Dhont bvba. Verscheidene projecten in binnen- en buitenland werden behandeld. In augustus 2010 ging hij aan de slag als freelance medewerker bij burO Groen, waar hij mee werkte aan diverse private en openbare projecten. In hetzelfde jaar werd BURO BUITEN opgericht.

TEAM
- Pieter Van Hauwermeiren, tuin- & landschapsarchitect / zaakvoerder Buro Buiten (pieter@burobuiten.com)
- Jean Jacques Lobbes, tuin- & landschapsarchitect (jeanjacques@burobuiten.com)
- Ricardo Lemos, tuin- & landschapsarchitect (ricardo@burobuiten.com)
- Matthias Meere, tuin- & landschapsarchitect (matthias@burobuiten.com)
- Tom Fabri, tuin- & landschapsarchitect (tom@burobuiten.com)
 

BURO BUITEN BV heeft een breed netwerk uitgebouwd van professionele partners als aanvulling op de eigen competenties en kennis. Met deze externe inbreng kunnen alle aspecten en specifieke onderdelen van een project vakkundig worden uitgewerkt en wordt optimaal beantwoord aan de vraag. Deze integrale service staat garant voor kwaliteit en vakmanschap. 

Vacatures

TUIN- EN LANDSCHAPSARCHITECT
Momenteel staat er een vacature open voor een nieuwe medewerker, gediplomeerd tuin- & landschapsarchitect.
Je bent een gedreven persoon, zelfstandig, gepassioneerd en leergierig.
Goede kennis van autocad, photoshop, sketch-up, enz. zijn een absolute vereiste, evenals tweetaligheid (Nederlands-Frans).
Ervaring is een absoluut pluspunt.

STAGIAIR TUIN- EN LANDSCHAPSARCHITECT
Het bureau is steeds op zoek naar jonge, leergierige en creatieve studenten. Maak gedurende een periode van min. 12 weken deel uit van ons team en kom in aanraking met alle facetten van ons beroep.