122

// Woonproject 'De Prins' Lennik

In het centrum van Lennik werd een terrein met villa en grote tuin omgetoverd tot een compact woonproject. De privéterrassen zijn bewust niet te groot gemaakt. Eerder is ingezet op gemeenschappelijk groen. Elk terras geeft uit op de gazonzone, die door iedereen mag gebruikt worden + ook fungeert als brandweerweg. Hierdoor ontstaat de gulden middenweg tussen privacy en geborgenheid enerzijds en ruimtelijkheid en speelzone anderzijds. Een extra publieke tuin met zitbanken nodigt uit tot vertoeven, tot samen komen.
De inkomzones naar de appartementen zijn uitgevoerd in een ter plaatse gestort pad in gebouchardeerd beton. Verder is de verharding maximaal waterdoorlatend. Diverse zones met vaste planten, struiken en bomen (incl. daktuin) zorgen voor een aangename omgeving om in te wonen.
(Opdrachtgever: GM Real Construct, Architectuur: i.s.m. A Projects, Visualisatie: Diffuus)